ŽĖRUTIS з Радвилішкіса

Поки в Україні триває війна, а білоруські та російськи спортсмени через агресивні дії власних країн відсторонені від міжнародних змагань, вболівальникам мотобола нічого не лишається, ніж цікавитися тим, що відбувається у Европі. І сьогодні хочу поділитися з вами новинами з дружньої Литви, де ще 30 квітня 2022 року відбувся товариський на підтримку українських дітей у Скуодасі. Друга команди Бартуви приймала Zerutis (читається, судячи по російськомовним джерелам, як Жьорутіс), про яку ще до минулого року нічого не було чутно. У офіційних змаганнях відроджена команда участі не брала, але на турнірі у Скуодасі ветерани литовського мотоболу на поле виїзджали.

Потім були нетипові для мотоболу снігові тренування молоді, в вже цього року після товариських матчів Zerutis взяв часть у молодіжному чемпіонаті проти  Бартуви і МСК Кретингського. Склад, де назбиралося молодих гравців на повноцінну команду, поки результатими не тішить, але у цих хлопців ще все попереду.

Адже вболівальники зі стажем можуть пригадати, що Zerutis регулярно із 1975 по 1999 роки займав призові місця у чемпіонаті Литви. Хоча, варто відзначити, що перше місце, команда із Радвіліскіса, жодного разу не вигравала. Є чого прагнути.

Ну і до відома тих, кому цікавий стан справ у литовському мотоболі. Загальну інформацію із турнірними таблицями можна знайти тут. А безліч фоток із останніх матчів та тренуваня Zerutis викладаються на ії сторінці у фейсбуці. З того, що там можна побачити, варто відмітити, що команда повністю укомплектована GasGas-ами. Етап, де молодь починає грати на слабіших і легших мотоциклах, тут пропустили.

Залишити відповідь